Broccoli koken
Hoe lang moet je broccoli koken? Wat voeg je nog meer toe aan de pan, is zout bijvoorbeeld gebruikelijk? In dit recept vind je alle informatie om jouw broccoli op de juiste wijze te koken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 4 minuten min
Totale tijd 9 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 58 kcal
- 1.000 gram broccoli
- Snufje zout
Spoel de broccoli goed om, zodat er geen aarde of chemische stoffen op de groente achterblijven. Snijd de broccoli vervolgens in meerdere roosjes, zodat alleen de stam overblijft.
Breng een pan met water aan de kook, waarbij de broccoli net boven het water uit moet steken. Voeg een snufje zou toe voor de smaak.
Op het moment dat het water kookt, kun je de temperatuur verlagen. Laat de broccoli nog 3 à 4 minuten koken.
Controleer of de broccoli gaar is, door hier met een vork in te prikken. Roer af en toe even door de pan.
Haal de broccoli voorzichtig uit de pan met heet water en giet het af in een vergiet.